Comunicat de suport de l’Assemblea PDI PAS – Universitats Públiques Catalanes

L’Assemblea PDI PAS – Universitats Públiques Catalanes pensem que el suport i la solidaritat són els fonaments de la resistència. En aquest cas, una resistència que s’ha manifestat en la lluita sostinguda i en les accions continuades que bona part de la comunitat universitària ha plantejat en defensa d’una universitat pública, crítica, i dissident amb la lògica mercantil que les administracions estatal i autonòmica i els governs de les universitats volen imposar per qualsevol mitjà, incloses la coacció i la repressió.

El Moviment Estudiantil ha estat l’impulsor i mantenidor principal de la lluita contra les polítiques neolliberals que amenacen la universitat pública. Una lluita que s’ha caracteritzat per la constància, pel compromís amb un propòsit, per la congruència, intel·ligència i fonamentació de les seves propostes, per la defensa d’un funcionament autènticament democràtic de la universitat i pels vincles que han aconseguit establir amb la societat; no la de les empreses de la que parla el Pla Bolonya, sinó amb una societat amb sentit de comunitat.

El revers d’aquesta lluita ha estat la repressió: expedients, expulsions, denúncies, pressions… 13107_0_CIMG2970

El dimecres 18 de març de 2009, després de quatre mesos d’ocupació del vestíbul de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, seguint ordres del Rector Dídac Ramírez, els Mossos d’Esquadra van desallotjar violentament a 53 estudiants allà instal·lats pacíficament. Aquesta expulsió va obrir pas a més repressió: més de 200 persones persones ferides i 6 detingudes.

Als 53 ocupants de l’Edifici Històric quan va ser desallotjat se’ls imputen càrrecs de desobediència a l’autoritat i, a 16 d’aquests, se’ls afegeixen càrrecs d’atemptat a l’autoritat. Als 6 detinguts se’ls imputen càrrecs de desordres públics i atemptat a l’autoritat.

L’Assemblea PDI PAS – Universitats Públiques Catalanes pensem que aquestes mesures repressives són un intent d’apaivagar les protestes i, sobretot, de criminalitzar la dissidència i intimidar a les persones que ens sentim compromeses amb la universitat pública i manifestem la nostra rotunda oposició a la implantació del Pla Bolonya.

Friday, 26 June, 2009

Una resposta per a “Comunicat de suport de l’Assemblea PDI PAS – Universitats Públiques Catalanes”

  1. entro de lo que cabe, con una sonda metido por la uretra y todo el santo día pegado a la tele, que es algo que no soporto. Pero lz verdad es que ahora mi cerebro no da para entro de lo que cabe, con una sonda metido por la uretra y todo el santo día peg Says:

    Desde un hospital holandés, mi más sincero apoyo!!! LOS QUE VIVIMOS DE LA ACADEMIA TENEMOS QUE DAR EJEMPLO A LOS DEMÁS!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: