Convocatòria concentració 18 novembre (13h a plaça universitat)

Un judici que no es pot posposar més


El col.lectiu 58 i + volem informar que el judici que s’havia de realitzar el proper dia 18 de novembre contra els 53 imputats durant el desallotjament del rectorat de la UB, ha estat aplaçat. El motiu és ni més ni menys la incompetència de les institucions judicials, que en menys d’una setmana d’antelació han pres aquesta decisió sense tenir la cura d’informar-nos de manera formal, fet que ha suposat un entrebanc a l’estratègia de difusió que havíem dut a terme fins ara. Aquesta actuació respon a la voluntat de silenciament que es fa evident, un cop més, a través d’aquest tipus d’accions.


Donada aquesta situació i tenint en compte que el 18 de novembre farà 8 mesos del desallotjament i un any de la ocupació del rectorat, nosaltres mantenim la concentració per no posposar més la data d’un judici que s’ha de realitzar, el judici contra tots els responsables polítics de la situació precària que viu la universitat, el judici als responsables de represaliar tot intent per millorar i defensar una universitat pública i de qualitat.


Per aquesta raó el col·lectiu 58i+ demana que els i les estudiants, les assemblees de facultat, els professors i les professores, els membres de Personal d’Administració i Serveis i els sindicats contraris al pla bolonya a sortir al carrer, a jutjar als culpables. Per això, es convoca a una concentració i judici popular a les 13h del 18 de novembre a la plaça universitat.


Convocatòries importants: 18 de novembre judici popular a les 13h a plaça universitat.

26 de novembre judici als 6 detinguts durant el 18 de març.

18 de desembre judici pels fets del 4 de març a la UAB.

Una resposta per a “Convocatòria concentració 18 novembre (13h a plaça universitat)”

 1. L’Assemblea PDI PAS – Universitats Públiques Catalanes, volem manifestar el nostre suport a les persones que seran jutjades per defensar una universitat pública, crítica, i dissident amb la lògica mercantil que representa la imposició de l’Espai Europeu d’Educació Superior.

  Pensem que:

  el judici contra els 53 imputats durant el desallotjament del rectorat de la UB el dia 18 de març de 2009,
  el judici contra els 6 detinguts durant el 18 de març de 2009, i
  el judici pels fets del 4 de maig de 2008 a la UAB,

  no són un fet aïllat sinó el, cada vegada més freqüent, recurs a la repressió política, policial i judicial com a mètode preponderant d’emmordassar les protestes, de criminalitzar la dissidència i d’exercir coacció contra les persones que, mitjançant les nostres accions, oposem resistència a les polítiques neolliberals que amenacen la universitat pública.

  En la lluita que bona part de la comunitat universitària ha plantejat contra la implantació despòtica i autoritària del Pla Bolonya destaca, sens dubte, l’impuls i el compromís del Moviment Estudiantil que, durant molts mesos, ha estat la prova de la constància i de la responsabilitat en la defensa de la universitat pública i en la preservació d’un veritable compromís d’aquesta amb la societat. Malauradament la resposta que han rebut ha estat l’obertura d’expedients, les expulsions, les denúncies, les pressions…

  Els episodis repressius fa temps que han deixat de ser fets insòlits: la càrrega dels Mossos d’Esquadra contra les persones tancades a la Facultat de Lletres i les concentrades en solidaritat al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona el dia 4 de maig de 2008; autoritzada pel Rector Lluís Ferrer; l’obertura a la UAB de més de 30 expedients disciplinaris, la resolució de 6 expulsions i la imputació de 15 persones en un procés penal; el desallotjament violent pels Mossos Esquadra, el 18 de març, seguint ordres expresses del Rector Dídac Ramírez, de les ocupants del vestíbul de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona i les posteriors càrregues policials indiscriminades pels carrers de la ciutat, amb més de 200 persones ferides; els desallotjaments ordenats pel Rector de la UPF Josep Moreso del Campus Ca l’Aranyó i de la Biblioteca del Campus de la Ciutadella, els dies 12 i 15 de febrer, per part dels Mossos d’Esquadra; l’assetjament a la Universitat de Lleida; les càrregues policials a la Universitat de les Illes Balears, a la Universidad de la Laguna, per citar alguns dels fets repressius més greus.

  Perquè pensem que el suport i la solidaritat són els fonaments de la resistència, L’Assemblea PDI PAS – Universitats Públiques Catalanes, condemnem la impunitat en la que es parapeten les institucions instigadores de l’aplicació d’una força repressiva que, lluny de ser episòdica, s’està convertint en el principal ingredient del gir autoritari que està experimentant el govern de la universitat pública.

  http://assembleapdipas.universidadpublica.net/es/manifest/suport-lassemblea-pdi-i-pas-les-persones-jutjades-per-defenesar-universitat-publica

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: