26 de novembre: concentració a la Ciutat de la Justícia

Convoquem a la concentració en suport als detinguts a les 10h a la Ciutat Judicial.

Els judicis per faltes començaran a les 11h i es prolongaran fins les 13:30h.

Fem aquesta convocatòria per un judici que porta davant dels tribunals a 6 estudiants que van ser detingudes arbitràriament durant les càrregues dels antiavalots el 18 de març. Perque ens jutgen a totes, perque no creiem en la individualització judicial de les accions col·lectives. Aquest judici no és el primer ni será l’últim que haurem de patir aquelles estudiants que defensem una universitat pública i popular.

Comunicat:

Ahir dèiem que Bolonya s’aplicava amb imposició, autoritarisme i d’esquenes a la comunitat universitària, avui diem, a més, que Bolonya s’aplica amb repressió i al marge de la societat. El conflicte persisteix i cada dia s’aguditza més a les classes, a les facultats, als despatxos, a les universitats.

Avui estem aquí, davant la Ciutat de la Injustícia, perquè ens jutgen a totes, perquè no concebem la individualització judicial que es fa de les accions col·lectives. Aquest judici no és el primer ni l’últim que haurem de patir aquelles estudiants que hem defensat una universitat pública i popular. El 3 de novembre  van anar a judici 6 companyes, el 13 de novembre 7 companyes van ser absoltes per falta de proves, el 18 de novembre el judici als 53 desallotjats va ser aplaçat i avui ens trobem aquí per un judici que porta davant dels tribunals a 6 estudiants que van ser detingudes arbitràriament durant les càrregues dels antiavalots el 18 de març. El passat 10 de novembre es va fer pública la querella presentada contra el cos dels mossos d’esquadra per part de més de 115 persones que van patir la violència física del poder. Més de 50 entitats es van sumar a la convocatòria, degut en part a la falta de depuració de responsabilitats que hi ha hagut en aquest cas (com passa en la majoria de casos). Les més de 20.000 persones que varen sortir al carrer denunciant que “Bolonya s’aplica a cops de porra” han estat silenciades i criminalitzades com una minoria radical.

El pròxim 18 de desembre tornem a tenir un judici, on es jutjarà a 34 estudiants per l’ocupació de la facultat de Lletres de la UAB, del 4 de març 2008, que va acabar amb la intervenció dels Mossos d’Esquadra, per ordre del rector Lluís Ferrer. El gir autoritari que s’està produint en el si de la universitat només aguditza el conflicte polític en que ens trobem, l’aplicació d’un pla que no ha estat recolzat pel conjunt de la comunitat universitària, un pla que s’ha elaborat en uns despatxos allunyats de la realitat i dels reptes que hi ha dins la universitat, és a dir, s’ha fet de dalt a baix, d’esquenes a la societat. Per tant, és antidemocràtic, impositiu i està tacat de sang.

Aquí ens plantem i diem que estem fartes, fartes de que se’ns criminalitzi, fartes d’haver-nos de justificar per tot, fartes de construir espais de lluita que després són anul·lats de la memòria, fartes d’uns mitjans de comunicació que cada dia són més còmplices de les injúries que rebem per part d’autoritats acadèmiques i polítiques, les quals no tenen ni idea de com afrontar els reptes que planteja la funció social del coneixement en l’entrada al segle XXI.

S’ha vist clarament la incapacitat amb què han exercit el seu càrrec. El Sr. Saura ha portat el mossos a la universitat. Sembla mentida com es pot canviar de discurs en funció de la cadira que s’ocupa. El 18-M es va criminalitzar i reprimir un moviment que demanava diàleg i va trobar porres. Què ha de dir d’això senyor Saura? Per principis l’únic que pot fer és dimitir, perquè ha traicionat a la pròpia gent que conforma el seu partit. La repressió al moviment estudiantil contra Bolonya mostra cruament la naturalesa del tripartit, convertits en gestors fidels dels interessos empresarials. El lema de la campanya ICV: “d’esquerres, de debò” ja no se’l creu ni aquells que els van votar.

I no ho demanem només les estudiants. Ho demanen: ATTAC-Catalunya,  l’assemblea de Pdi-PAS, CGT Ensenyament, CGT Autobusos, CGT secció sindical UAB, CGT secció sindical UB, CAU-IAC, CNC-IAC, Comitè d’autobusos TMB, Corrent Roig, CUP, En Lluita, Maulets, Revolta Global-EA, Coordinadora Obrera Sindical, USTEC, Intersindical Valenciana, Coordinadora Castellana de Estudiantes, Espai Jove de la Intersindical – CSC, Iniciativa Internacionalista, Assemblea de Resistència Activa de 9barris (ARA 9barris), Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (SAT), l’associació d’Amistat amb el poble de Guatemala, Associació Socialisme s.XXI, CAT València, Grupo de Apoyo a la Central de trabajadores de la Argentina, Co.bas, assemblees de facultat estatals, Xarxa pel Decreixement, Papers i drets per a tothom, la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col·legi d’Advocats de Barcelona, la Federació de Veïns de Barcelona (FAVB), l’Observatori dels drets econòmics, socials i culturals (DESC), l’Associació Catalana de Defensa dels Drets Humans (ACDDH), l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de l’Universitat de Barcelona (OSPDH), i ho recolzen milers de persones que varen firmar a favor de les reivindicacions del moviment estudiantil. Entenem que tots ells han recolzat el moviment antibolonya, han recolzat la lluita contra la mercantilització i la precarietat que comporta l’aplicació de la reforma. Segurament són, tots ells, membres d’ “una minoría radical que se apropia de espacios que son de todos” i segurament “anti-sistemes” declarats.

Tanmateix, rebutgem el gir que s’ha volgut donar del conflicte polític. El que es viu a dins de la universitat és un problema polític, no un problema d’ordre públic. Aquesta conversió denota la incapacitat d’obrir els canals adequats per resoldre’l. Per això, demanem la dimissió del principal responsable polític, Josep Huguet, que no ha fet res per obrir un procés de debat sobre el model d’universitat que la societat realment necessita i desitja. El conflicte polític no està resolt i considerem indignant que hi hagi estudiants  repressaliades per defensar una universitat pública i popular. Demanem que el principal responsable rectifiqui i demani la retirada dels expedients, de les expulsions i l’absolució de totes les imputades. Més de 130 estudiants a judici. És una vergonya que encara no s’hagi pronunciat al respecte, Sr. Huguet.

Recordem que el 18 de desembre als jutjats de Cerdanyola hi haurà la concentració de suport als repressaliats de la tancada de lletres. Ens veiem allà.

ABSOLUCIÓ DETINGUTS!

No oblidarem el 18-M!

Bolonya s’aplica a cops de porra!

No som una minoria!

Saura Dimissió!

Huguet Dimissió!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: