REPRESSIÓ AL MOVIMENT ESTUDIANTIL

Porta de l'edifici històric de la UB, que dona entrada al rectorat i a les facultats de Filologia i Matemátiques.

Porta de l'edifici històric de la UB, que dona entrada al Rectorat i a la Facultat de Matemàtiques.

EN CONSTRUCCIÓ

La repressió al moviment estudiantil ha pres diverses formes al llarg, especialment, dels dos darrers cursos acadèmics. No es tracta de casos aïllats o excepcions; es tracta d’una campanya sistemàtica que, en el millor dels casos, silencia i criminalitza les veus estudiantils i que ha arribat a casos tan extrmes com les càrregues policials del 18 de març i a les imputacions de 58 persones (i més) per el desallotjament del Rectorat Ocupat de l’Edifici Històric de la UB. Però hi han hagut (i segueixen havent-hi) moltes altres actuacions destinades a reprimir políticament l’estudiantat. Aquest apartat pretén fer resso d’aquests casos.

Des de l’eliminació sistemàtica del material de difusió de les assemblees d’estudiants (en alguns casos sota ordres explícites dels equips recortals i deganals) fins a la repressió utilitzant la violència física i institucional, a través de procediments judicials, les diferents universitat de l’area metropolitana de Barcelona han mantingut una ofensiva contra el moviment estudiantil assembleari i les veus crítiques, particularment contra el Procés de Bolonya i la mercantilització de la universitat. També, arreu dels Països Catalans i de l’Estat Espanyol s’han donat desenes de casos similars.

I les instàncies polítiques i policials, no s’han mantigut al marge. La criminalització i la repressió de les protestes són un fet indiscutible. Treballarem perque no hi hagi impunitat, lluitarem perquè no caigui en l’oblit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: